Lucian Georgescu

Lucian Georgescu

Lucian Georgescu
Nota medie
0
0 votes
Evaluarea ta
0

Lucian Georgescu

Lucian Georgescu este scriitor si scenarist de film, absolvent al Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti (1992) si al Facultatii de Film a Academiei de Teatru si Film din Bucuresti, sectia filmologie-scenaristica (1994).

Face parte din prima generatie de cineasti de dupa revolutie si a fost unul dintre primii critici de film tineri (Noul Cinema – 1992). A publicat independent sau in volum texte despre cinema in Romania, Franta si Marea Britanie si este membru UCIN, FIPRESCI si Screenwriters Research Network.

A fost inca din studentie asistent al scenaristului si profesorului Dumitru Carabat si a fost indrumat in cercetarea doctorala de regretatul profesor George Littera la a carui sugestie a scris “La drum cu Jim”, un amplu studiu despre road movies aplicat operei lui Jim Jarmusch. Din 1993 preda la scoala nationala de film din Bucuresti, fiind conferentiar dr. al disciplinei scenaristica.

Activitatea academica a fost impletita cu cea profesionala, fiind deopotriva scenarist, actor (Fii cu ochii pe fericire, 1998 Roxy Films Germania/TVR, regia Alexandru Maftei) si producator: Tatal Fantoma, GAV 2011, Ultima Transhumanta – documentar l.m.r. Dragos Lumpan, 2012; Undeva in Palilula – r. Silviu Purcarete, Libra Film 2011 (co-producator).

Tatal Fantoma reprezinta debutul sau ca regizor de lung metraj.

cinepub

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

Subiectul

Mesaj

Sign In

Mi-am pierdut parola

Inscrie-te

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice Asociația Culturală Control N are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizaţi despre dumneavoastră. Datele sunt colectate în scopul identificarii și contactării dvs.
Nu sunteţi obligat(ă) să furnizaţi datele, acestea fiind necesare înregistrăii dvs. ca utilizator al Platformei. Refuzul dvs. determină imposibilitatea de a benficia de avantajele utilizatorilor înregistrați.
Informaţiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operator şi nu sunt comunicate terțelor persoane.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiaţi de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale şi dreptul de a vă adresa justiţiei. Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţi prelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, vă puteţi adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la Asociația Culturală Control N, Bucuresti, strada Valsului nr. 7, sector 1. De asemenea, vă este recunoscut dreptul de a vă adresa justiţiei.
Dacă unele din datele despre dumneavoastră sunt incorecte, vă rugăm să ne informaţi cât mai curând posibil.


Observaţie:
*orice persoană are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opoziţie poate fi exclus pentru anumite prelucrări prevăzute de lege (de ex.: prelucrări efectuate de serviciile financiare şi fiscale, de poliţie, justiţie, securitate socială). Prin urmare, această menţiune nu poate figura dacă prelucrarea are un caracter obligatoriu;
*orice persoană are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit şi fără nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.


Doriţi să primiţi informaţii despre produsele, serviciile, evenimentele etc. oferite de Asociația Culturală Control N? Da   Nu