TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE

Platforma online www.rsdb.ro (numită în continuare “Platforma”) a fost dezvoltată de către Asociaţia Culturală Control N,  („Asociația”) cu scopul de a oferi publicului larg accesul la scenarii româneşti, de ficțiune, scurt sau lung metraj care au făcut obiectul producției de film sau nu.

Accesul si utilizarea site-ului se face sub incidenta acestor reguli, in termenii si conditiile de mai jos precum si cu respectarea legislatiei in vigoare. Utilizarea site-ului ca si vizitator, inregistrarea ca si utilizator si accesul la serviciile oferite de acesta presupune implicit ca ati citit, inteles si acceptat integral termenii si conditiile de utilizare a site-ului, cu toate consecintele care decurg din acceptarea acestora.

Toate situațiile apărute în legătură cu utilizarea și conținutul site-ului în cauză, precum și drepturile și obligațiile părților sunt guvernate de legislația românească în vigoare, indiferent de locul de accesare a site-ului. Orice litigiu care are ca obiect o dispută cu privire la termenii și condițiile de utilizare a acestui site este reglementat conform legilor din România.

Asociația își rezervă dreptul de a modifica sau de a actualiza termenii și condițiile oricând, fără notificarea prealabilă a persoanelor care utilizează acest site și este datoria utilizatorilor de a revizui periodic termenii și condițiile pentru a citi cea mai recentă versiune a acestora.

Platforma online www.rsdb.ro (numită în continuare “Platforma”) poate fi accesată de către oricine dorește să citească scenarii de filme. În funcție de opțiunea utilizatorilor privind înregistrarea sau neînregistrarea, utilizatorii înregistrați trebuie să aibă cont pe Platforma online având astfel posibilitatea să califice scenariile citite (″rate″), să contacteze scenaristul prin intermediul site-ului și nu în ultimul rând să trimită spre selecție scenariile pe care își doresc să le publice. Utilizatorii neînregistrați nu trebuie să aibă cont pe Platforma online și au posibilitatea să acceseze scenariile publicate în vederea lecturării online.

 1. REGULI DE UTILIZARE

Scopul permis pentru utilizarea acestui site este lecturarea on-line a scenariilor puse la dispozitie. Orice utilizare in alte scopuri decat acesta nu este permisa. Asociația nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei dvs. de comunicare cu acesta.

Prin termenul „utilizator” al acestui site se intelege orice persoana fizica sau juridica care va accesa acest site.

“Utilizatorii neînregistrați” au acces la scenariile publicate și le pot lectura online.

“Utilizatorii înregistrați” au următoarele avantaje suplimentare față de un utilizator neînregistrat:

 • Pot acorda calificative scenariilor citite;
 • Pot contacta scenaristul prin intermediul Platformei;
 • Pot trimite scenarii pentru a fi publicate pe Platformă. O comisie de curatori va selecționa scenariile primite, acestea nefiind încărcate direct. Decizia Comisiei nu poate face obiectul contestațiilor.
 • Înregistrarea este gratuită.
 1. DATE PERSONALE/ CONFIDENȚIALITATE

Utilizatorilor care doresc inregistrarea li se solicită furnizarea următoarele informații: Nume, prenume si adresa de email. De asemenea vor trebui sa fie de acord cu prezentul document. Ultlizatorii sunt singurii responsabili de corectitudinea datelor furnizate. Aceste date au ca scop identificarea Utilizatorului şi/sau posibilitatea de a îl/o contacta. Asociația va păstra confidenţialitatea acestor informaţii. Unele informaţii solicitate prin intermediul site-ului pot face obiectul unei prelucrări de date care au caracter personal (în conformitate cu prevederile Legii 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi liberă circulaţie a acestor date). Prin accesarea şi navigarea pe acest site, Utilizatorii consimt în mod expres şi neechivoc la efectuarea acestor prelucrări.

Conform cerinţelor Legii nr. 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, modificată şi completată şi ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal şi protecţia vieţii private în sectorul comunicaţiilor electronice Asociația Culturală Control N are obligaţia de a administra în condiţii de siguranţă şi numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori.

Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorii beneficiază de dreptul de acces, de intervenţie asupra datelor, dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale şi dreptul de a se adresa justiţiei. Totodată, utilizatorii au dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îi privesc şi să solicite ştergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorii se pot adresa cu o cerere scrisă, datată şi semnată la sediul Asociației Culturale Control N (Bucuresti, strada Valsului nr. 7, sector 1) . De asemenea, utilizatorilor le este recunoscut dreptul de a se adresa justiţiei.

Dacă unele din datele despre utilizatori sunt incorecte, este necesară informarea Asociației Culturale Control N cât mai curând posibil.

 1. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

Acest site precum și conținutul acestuia, incluzând, dar fără a se limita la scenariile publicate, alte texte, mărci comerciale, logo-uri, imagini, fotografii, ilustrații, sunete, muzică și baze de date sunt proprietatea exclusivă a autorilor acestora.

Prin urmare, orice reproducere, copierea, reprezentare, distribuție și/ sau folosire, în întregime sau doar parțială a site-ului sau a oricărei parți componente a acestuia, inclusiv a Scenariilor este strict interzisă, incluzând și orice încercare de a modifica conținutul site-ului sau de a afecta buna funcționare a serverului care rulează site-ul.

Acestea sunt protejate conform Legii drepturilor de autor nr. 8/1996 și modificărillor ei, prin urmare orice încălcare a celor menționate anterior vor fi considerate o tentativă de fraudă și vor atrage răspunderea penală.

Drepturile de autor asupra operelor afișate aparțin autorilor lor aceastea fiind găzduite cu consimtământul acestora în mod gratuit în cadrul Platformei. Asociația nu poate fi ținută responsabilă pentru preluarea, copierea, imprimarea, descărcarea, folosirea  neautorizată, totală sau parțială a conținutului afișat.

 1. EXONERAREA DE RASPUNDERE

Informațiile prezentate în cadrul acestui site sunt furnizate doar cu scop informativ. Asociația Culturală Control N utilizează toate mijloacele de care dispune pentru a oferi informații corecte și pentru a actualiza site-ul. Cu toate acestea, Asociația Culturală Control N nu garantează că informațiile sunt exacte, complete sau la zi. Prin urmare, utilizatorii trebui să confirme acuratețea informațiilor împreună cu Asociația Culturală Control N. Acesta nu oferă nicio garanție, fie explicită, fie implicită cu privire la conținutul site-ul sau la orice parte a acestuia.

Asociația Culturală Control N nu acceptă, în limitele prevazute de lege, nicio răspundere în ceea ce privește pierderile directe sau indirecte sau daunele care rezultă din sau care au legătură cu utilizarea, operarea sau indisponibilitatea acestui site și a continuțului său.

Asociația Culturală Control N nu garantează nici calitatea tehnică și functională a site-ului, nici lipsa virușilor care pot exista pe site și nu va fi tras la răspundere pentru daunele directe și indirecte suferite sau invocate.

Asociația Culturală Control N își rezervă dreptul de a face modificări și corecturi la acest site și la conținutul său în orice moment.

LIMITAREA RESPONSABILITATII

 • Continutul postat pe site este furnizat sub forma de informatii persoanelor interesate si pot fi utilizate exclusiv in scop informativ. Continutul si informatiile postate pe site-uri sunt furnizate „ca atare”, fara garantii sau declaratii de vreun fel.
 • Toate informatiile publicate pe site fac obiectul protectiei legii privind drepturile de autor. Asociatia Culturala Control N nu isi asuma nicio responsabilitate pentru utilizarea neautorizata a continutului si informatiilor postate, reproducerea, retransmiterea neautorizata sau alt tip de utilizare a oricaror parti ale site-ului care ar putea incalca drepturile de autor, marcile inregistrate, confidentialitatea, publicitatea sau alte drepturi ale Asociatiei sau ale tertelor parti.
 • Site-ul poate contine linkuri catre alte site-uri web. Asociatia Culturala Control N nu detine controlul asupra unor astfel de site-ur si nu raspunde pentru disponibilitatea unor astfel de site-uri si resurse externe, nu sustine si nu raspunde pentru continutul, produsele sau alte materiale disponibile pe aceste site-uri. Accesarea altor pagini web si site-uri ale tertelor parti se face pe propriul risc.
 • Asociatia Culturala Control N nu poate fi trasa la raspundere, indiferent de cauza sau durata, pentru orice erori, inadverdente, omisiuni sau alte deficiente, lipsa de autenticitate a informatiei continute in acest site, pentru orice intarziere sau intrerupere in transmiterea acesteia catre utilizator, sau pentru orice pretentii sau pierderi ce ar putea decurge sau ar fi cauzate de astfel de situatii.
 • In mod expres, Utilizatorii site-ului inteleg si accepta ca Asociatia Culturala Control N este absolvita de orice raspundere pentru orice fel de daune directe sau indirecte, indiferent de natura acestora, rezultate din accesarea acestui site si/sau din utilizarea serviciilor oferite de acesta sau de alte site-uri oficiale ale Asociatiei.

DISCLAIMER

Toate marcile comerciale si marcile inregistrate prezentate in acest site apartin proprietarilor respectivi. Drepturile de autor asupra acestui site, asupra informatiilor publicate si asupra scenariilor apartin in intregime proprietarilor lor si se afla sub protecţia legilor romane si internationale in materie. Este strict interzisa orice folosire ilegala a acestor materiale, incluzand, dar fara a se limita la reproducere, distributie sau copiere fara permisiunea scrisa a proprietarilor lor. Reproducerea neautorizata a acestui site ori a oricarei parti componente atrage dupa sine atragerea raspunderii penale si/sau civile conform legislatiei in vigoare.